Årets artister 2018-11-01T12:03:53+00:00

Artister for 2019 er ikke klare ennå, men vil bli publisert her fortløpende etterhvert som de blir klare.

Årets artister 2018

DDE

DDE er allsang-garanti!

Energi og allsang, det er det mange forbinder med DDE. I mer enn en mannsalder har deres tilstedeværelse og nærmest fandenivoldske trangt til å engasjere og underholde brakt dem til små og store steder i hver krik og krok av landet.

Bandets velfylte låtkatalog har akkompagnert flere generasjoners oppvekst, liv, glede og alvor med sanger de fleste kan kjenne seg igjen i. Til og med tvileren syngere med når anledningen er rett, og allsangen runger oftest fra første til siste tone.

Og få norske band har greid å legge nye ord til det norske språket. Roper man et formanende «her bli det liv» ut i en hvilken som helst forsamling, vil som oftest et umiddelbart og rungende «RAI RAI» komme i retur.

De fleste har nok også et forhold til sangene “Det umulige e mulig”, “Vinsjan på kaia”, “Det går likar no”, “E6”, “Det fine vi hadd sammen”, “Rompa mi” eller “Ka e det du vil”. Og det er bare de aller mest kjente av dem!

DDE har i løpet av sine 25 år besøkt alle deler av landet; kyst, innland, øy og fjell i nord og i sør. Man skulle tro DDE-kartet etter 25 år og over 2500 konserter ikke har “kvite flekka”, men det finnes fortsatt nye steder bandet gjerne besøker. Det gjør imidlertid karene fra Namsos noe med hvert år, og sommeren 2018 er DDE klar for nye festivaler og konsertsteder.

DDE har lange tradisjoner på hovedstadens største klubbscene, Rockefeller. Helt siden de på 90-tallet spilte her første gang, har bandet hatt noen av de tetteste og mest svette opplevelsene nettopp på denne scenen. 2018 blir intet unntak, og sommerturnéen avsluttes sent, men svett og varmt når det lørdag 20. Oktober blir RAI RAI i Oslo.

Krast

VAKRE OG ENERGISKE KRAST ER KJENT FOR Å VÆRE ET STERKT LIVEBAND, MED DYNAMISK RÅSKAP OG NORSKE TEKSTER .

Albumet “Verdenshemmelighet” viste at de ikke er redd for variasjon og musikalsk bredde, og leverte et materiale som var modent, sterkt og tøft.

Krast fulgte opp albumet med singelen “Mitt mørke”. “Mitt mørke” ble beskrevet som en kølsvart og knallsterk låt, som gikk rett på sak. Låta kan oppleves i 360 graders format. Musikkvideoen fikk mye oppmerksomhet, og bandet har mye igjen å fortelle. Våren 2018 er de igjen aktuelle med singelen “100 dager”, produsert av Christer Cederberg.​ Så her er det bare å glede seg!​.

​Kort om musikerene:
Bandet ble startet på Kvikne av vokalist Eline Stølan sammen med søskenparet Anne Linn Vingelsgaard Schärer (piano) og Jon Even Schärer på trommer. De begynte på musikklinjen på Tynset og fikk med seg folldølen Andreas Borkhus Tronsgård på gitar. Bandet ble fulltallig da de flyttet til Oslo, hvor de traff bassisten Andreas Kerr fra Bærum.

Av tidligere utgivelser finner vi:
“Mitt mørke” singel 2017 (Christer Cederberg), ​ ​”Verdenshemmelighet” LP 2016 (Propeller Music Division), ​ “Hvit” singel 2014 (Svenska Grammofon Studio), Tusenvis EP 2012 (Propeller Music Division, Oslo) og Forsvunnet EP 2007 (Hamar Recordings).

Funky Fjellfolk

Funky Fjellfolk er et 11-manns Partyband med medlemmer fra Rendalen i sør til Røros i nord. Det oser av kvalitet fra denne samlingen av nord-østerdals beste musikere, og det spruter av energi og spilleglede på scena! Med full blåserekke, et fjellstøtt komp og to energiske vokalister i front sliter de publikummerne som ønsker å holde føttene i ro. Fjellfolkene serverer låter fra Stevie Wonder, Tower og Power og Earth, wind and fire for å nevne noen.