Årets artister 2019

Adam Douglas

Adam Douglas er et kjent navn for alle som er interessert i blues og soul, men for de fleste ble han kjent da han gikk av med seieren i Stjernekamp. Douglas vokste opp i Oklahoma i USA, men på en turne i Norge i 2007 fant han kjærligheten og bosatte seg i Ålesund! Han har stått på scener siden han var åtte år, og i august også i Brydalen! 

Billy T Band

Blues- og soulfenomenet Billy T Band med newyorkeren Bill Troiani er klare for Høgget-scenen. Bandet vokste ut av husbandet på nå nedlagte Muddy Waters i Oslo tidlig på 2000-tallet, og slapp sitt fjerde album “Reckoning” i november 2017. Bandet har tidligere gitt ut tre album, hvor to har fått Spellemannsprisen for beste bluesalbum i 2010 og 2012.

Copper City Ramblers

Copper City Ramblers består av erfarne musikere fra Rørosregionen.
Med tekster skrevet på rørosdialekt og et akustisk lydbilde inspirert av bluegrass har gruppa de siste åra fått en solid tilhengerskare i alle aldre. Bandet har lansert flere singler de siste åra. Låta «Bålet» ble en stor suksess og ble listet på både NRK Radio og Tidal.

Blues For Barna

Har spilt for over 40 000 elever!
Blues For Barna har siden 2012 spredd bluesens budskap for over 40 000 elever i regi av Rikskonsertene og den kulturelle skolesekken (DKS). De tre rutinerte musikerne Erik Harstad (Buzz Brothers), Håkon Høye (Honey Tones, Billy T-Band, Joakim Tinderholt) og Henrik Maarud (Amund Maarud, The Grand, Morudes), er av landets fremste bluesmusikere. Forestillingen deres får strålende kritikker fra store og små.

Forestillingen forteller om bluesens historie fra slavetiden på bomullsmarkene i USA, via Chicago blues, Lillebjørn Nilsen og bluesens inntog i rocken. Alle tekstene er på norsk og er i tilpasset barnetrinnet på grunnskolen (1.-7. trinn). Forestillingen er interaktiv og fokuserer på deltakelse fra publikum. Barna får synge med, de lærer Call & Response og om blåtoner. Med låta “Skredderblues” lærer barna hvordan de kan dikte egne blueslåter. Sammen med bandet lager de låter på sparket.